• ISO 9001
  • ISO 14001
  • OHSAS 18001
  • EN 1090
  • Herwaarmerken

OVER THURE

Geschiedenis

Thure Snijtechniek B.V. is in 2011 gestart door Mark Ruiter. In maart 2006 is hij na het afronden van de avond-MTS aan de slag gegaan bij PWS Industrieel Snijwerk als werkvoorbereider. In 2006 bestond deze snijafdeling binnen PWS uit 2 watersnijmachines met een beperkte productie. In de daarop volgende jaren is de productie sterk omhoog gegaan en zijn er andere disciplines zoals de HD-plasmasnijden en lasersnijden bij gekomen.

Eind 2011 zijn de de activiteiten van PWS Industrieel Snijwerk overgenomen en is de firma Thure Snijtechniek B.V. gestart. Binnen korte tijd hebben we een aantal investeringen kunnen realiseren zoals de aanschaf van een nieuwe watersnijmachine (12000x3000) en een zwaar verticaal bewerkingscentrum. Tevens zijn er recent een nieuwe plasmasnijmachine met roterende snijkop en een nieuwe lasersnijmachine inclusief automatisering aangeschaft.

Doelstelling

Thure Snijtechniek wil niet alleen kg's verkopen maar een service leveren, vandaar wat wij ervoor kiezen een zo compleet mogelijk product te leveren. Onze investeringen zijn hierop afgestemd.

Een naam om trots op te zijn

Als echte Dordtenaar was Mark opzoek naar een aan Dordrecht gerelateerde naam. De stad Dordrecht ontstond aan het riviertje de Thure, te midden van veenmoerassen. De Thure was een zijtak van de rivier de Dubbel en liep ongeveer ter hoogte van het huidige Bagijnhof in het gezellige centrum van Dordrecht.